sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Minne seuraavaksi, osa 2

Andrew Bain on seikkaillut viidellä mantereella Afrikkaa ja Etelä-Amerikkaa myöten, mm. kipittänyt jäätä pitkin Baikal -järven yli ja pyöräillyt Australian ympäri. Finnairin Blue Wings -lehden huhtikuun numerossa Andrew Bain kertoo ajatuksiaan patikoinnista. Tässä on hänen viisi suosikkivaellusreittiään:

Tour du Mont Blanc
Alppien klassikkovaellus Tour du Mont Blanc kiertää Mont Blancin massiivin. Noin 170 kilometrin reitti kulkee Ranskan, Italian ja Sveitsin alueella. TMB:n kiertämiseen kuluu seitsemästä kymmeneen päivään. Eritasoisia majoituspalveluita on tarjolla runsaasti. Maasto on korkeuserojen vuoksi vaativaa ja sääolosuhteet voivat muuttua nopeasti.

Larapinta Trail, Australia
Larapinta Trail kulkee West MacDonnell Ranges -vuoristossa ja tarjoaa oivallisen mahdollisuuden tutustua Australian luontoon ja kulttuuriperinteeseen. Pituutta erittäin hyvin maastoon merkityllä reitillä on 223 kilometriä. Larapinta Trail on jaettu 12 osuuteen, jotka vaativat kunnosta riippuen yhden tai kaksi päivää. Maastosta löytyvä ja vesipisteiden vesi puhdistetaan keittämällä sitä viisi minuuttia ja vedenpuhdistutablettien avulla.


Semien kansallispuisto, Etiopia
Afrikan mantereen karuin vuoristo, Semien -vuoret, kohoaa Etiopiassa yli 4500 metrin korkeuteen. Alueen kansallispuisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vaeltamiseen ja villieläinten tarkkailuun. Vuoriston alueella on tavattu yli 50 eri lintulajia, mm. valtava partakorppikotka.

Torres del Paine on kansallispuisto Etelä-Chilessä Patagoniassa. Maisemaa hallitsee Painen massiivi, Andien itäinen etuvartio. Alueella on runsaasti vuoria, jäätiköitä, järviä ja jokia. Jo Darwin kiinnitti huomiota seudun erikoiseen eläimistöön ja kasvikuntaan. Hyvällä tuurilla voi nähdä puumankin.

Torres del Paine, Chile

Milford Track, Uusi-Seelanti
Maailman hienoimmaksi vaellusreitiksi mainittu Milford Track kulkee Uudessa Seelannissa Fiordlandin kansallispuiston kanjoneiden, vuonojen, järvien ja vesiputousten lomitse. Yöpyminen on mahdollista mökeissä. Te Anau -järveltä alkavalla reitillä on pituutta reilut viisi peninkulmaa.

Lue lisää Bainin seikkailuista kirjasta ”A Year of Adventures: A Guide to the World’s Most Exciting Experiences

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat/Month's most read posts