maanantai 12. joulukuuta 2016

Kävelyelokuvat

Tässä kooste viime vuosina ilmestyneistä kävely- ja vaellusaiheisista elokuvista. Oheiset esittelytekstit on pääosin muokattu ja tiivistetty elokuvien markkinoinnissa käytetyistä esittelyistä. Vuonna 2010 ilmestynyttä The Way elokuvaa lukuunottamatta leffat löytyvät suomeksi tekstitettyinä DVD tai Blu-ray formaateissa esimerkiksi CDON verkkokaupasta. The Way Back on tällä hetkellä Netflixin valikoimassa. Esittelytekstien loppuun olen lisännyt linkin elokuvien Internet Movie Database -sivuille. IMDB:n kautta löytyy lisätietoja elokuvien juonista, näyttelijöistä, ikärajoista, tuotannosta ja paljon muuta mielenkiintoista, kuten katsojien kirjoittamia arvosteluja. Listasin elokuvat julkaisuvuoden mukaan, uusimmat ensin. Elokuvien trailerit löytyivät Youtubesta.

The Walk (2015)

Kuun pinnalla on kävellyt kaksitoista ihmistä, mutta vain Philippe Petit on kävellyt World Trade Centerin kaksoistornien välissä ammottaneen pudotuksen yli. Oppi-isänsä Papa Rudyn ohjaamana ja sekalaisen kansainvälisen tukijoukkonsa avustamana Petit uhmaa todennäköisyyksiä ja saa kohdata petollisuutta, eripuraa ja lukuisia läheltä piti -tilanteita kehitellessään ja toteuttaessaan hullunrohkeaa suunnitelmaansa. Robert Zemeckis hyödyntää uusinta teknologiaa kertoessaan tunteikkaan, henkilökeskeisen tarinan. Innovatiivisten valokuvantarkkojen menetelmien ja näyttävän 3D-tekniikan avulla toteutettu The Walk pääsee oikeuksiinsa valkokankaalla, missä katsojat voivat kokea taivaita hipovat tapahtumat. Elokuva on rakkaudenosoitus 1970-luvun Pariisille ja New Yorkille mutta ennen kaikkea World Trade Centerin kaksoistorneille. Lisätietoja The Walk -elokuvasta IMDB:ssa.Wild - Villi vaellus (2014)

Ohjaaja Jean-Marc Vallee tuo valkokankaille vahvan kasvutarinan, joka perustuu menestyskirjaan ja kirjailija Cheryl Strayedin omakohtaisiin kokemuksiin. Elokuvan pääosissa nähdään Oscar-voittaja Reese Witherspoon ja elokuvan käsikirjoituksesta vastaa Oscar-ehdokas Nick Hornby. Vuosien levottomuus, huumeriippuvuus ja avioliiton hajoaminen ajavat Cherylin (Witherspoon) tekemään hetken mielijohteesta yllättävän päätöksen: hän päättää lähteä kävelemään Meksikon rajalta Kanadan rajalle ulottuvaa Pacific Crest Trail -vaellusreittiä sadan päivän ajan seuranaan vain jättimäinen rinkka. Cheryl on menettänyt äitinsä nuorena, jolloin myös vahvat perhesiteet katkesivat ja hän jäi ajelehtimaan tyhjän päälle. Mielessään vahvat muistot äidistään ja ilman minkäänlaista vaelluskokemusta, hän tekee elämänsä merkittävimmän matkan. Kuvitelmat sielukkaasta itsensä etsimisestä ja meditatiivisista iltahetkistä vaihtuvat lihaskipuun, hiertymiin ja kovaan fyysiseen väsymykseen, mutta kehon vahvistuessa myös mieli vahvistuu. Hän ei jää rypemään menneeseen vaan suuntaa päättäväisesti eteenpäin, askel askeleelta. Lisätietoja Wild - Villi vaellus -elokuvasta IMDB:ssa.Tracks (2013)

Tracks on tositarina Robyn Davidsonista, joka vaelsi yhdeksän kuukauden aikana 2700 kilometriä Australian kuumalla aavikolla Alice Springsistä Intian valtamerelle. Tällä uskomattomalla matkalla hänellä oli mukanaan vain uskollinen koiransa ja neljä arvaamatonta kamelia. National Geographicin toimittaja Rick Smolan kuvasi haastavan ja emotionaalisesti vahvan matkan, joka muutti Robynin elämän lopullisesti. Tracks kertoo omien epävarmuuksien voittamisesta ja haasteen janosta sekä Robyn Davidsonin uskosta siihen, että tavallinen ihminen pystyy mihin tahansa. Elokuva on kuvattu oikeilla tapahtumapaikoilla Australiassa kuuman kauden alussa. Robyn Davidsonia näyttelevä Wasikowska antaa kuukausien aavikolla vaeltamisen ja auringon jälkien näkyä arkailematta kasvoillaan ja kehollaan. Lisätietoja Tracks -elokuvasta IMDB:ssa.The Way Back (2010)


The Way Back kertoo kuuden neuvostoliittolaiselle työleirille tuomittujen vankien paosta toisen maailmansodan aikana. Kävelymatkaa Siperiasta vapauteen oli 10 000 kilometriä. Elokuvan on ohjannut monesti palkittu Peter Weir ja se on tuotettu yhteistyössä National Geographicin kanssa. Pakomatka kulkee halki Siperian lumisten metsien, Mongolian tasankojen ja Gobin paahtavan autiomaan päätyen lopulta Himalajan vuoriston ylitykseen. Lisätietoja The Way Back -elokuvasta IMDB:ssa.
The Way (2010)

The Way is a powerful and inspirational story about family, friends, and the challenges we face while navigating this ever changing and complicated world. Martin Sheen plays Tom, an irascible American doctor who comes to St. Jean Pied de Port, France to collect the remains of his adult son (played by Emilio Estevez), killed in the Pyrenees in a storm while walking The Camino de Santiago, also known as The Way of Saint James. Rather than return home, Tom decides embark on the historical pilgrimage to honor his son's desire to finish the journey. What Tom doesn't plan on, is the profound impact the journey will have on him and his "California Bubble Life". Inexperienced as a trekker, Tom soon discovers that he will not be alone on this journey. Lisätietoja The Way -elokuvasta IMDB:ssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat/Month's most read posts