sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Repun testausta - Deuter Futura 32 AC

Koska piparkakkutalotyömaalla sattunut palovamma ei vieläkään sallinut kaavailemaani tutkimusmatkaa Kempeleen uimahalliin, suuntasin askeleet taas Kiiminkiä kohti. Reitti on äänikirjoja kuuntelevan kävelijän unelma - Huonesuolta aina Kiiminkiin asti (15 km) kulkee hyvä kevyenliikenteen väylä vailla hankalia risteyksiä ja eksymisen mahdollisuuksia. Jäälissä on Shellin huoltoasema, missä voi istahtaa kahvitauolle. Tällä kertaa olinkin tarkkana ja hoksasin aseman sekä meno- että paluumatkalla. Askelmittarissa 47 km, reitti kartalla.

Deuter Futura 32 AC
Reissun varsinainen tarkoitus oli testata vaimon edellispäivänä maaliskuun caminoa varten hankkimaa Deuter Futura 32 AC reppua (95 euroa; video). 32 tarkoittaa repun tilavuutta litroina ja AC puolestaa Air Comfort -systeemiä, mikä käytännössä tarkoittaa, että selkää vasten tulee kankaan sijasta verkkorakenne. Tämä päältä täytettävä reppu kulkee lentokoneessa käsimatkatavarana, mikä helpottaa matkustusta mukavasti. Taskuihin mahtuu lisäksi tavaraa neljän litran edestä. Repun kaksiosaisen säiliötilan välipohjan voi avata vetoketjulla. Alimmassa taskussa on sadesuoja. Painoa kantovälineellä on 1620 g, korkeutta 64 cm, leveyttä 34 cm ja syvyyttä 24 cm. Selässä reppu tuntui hyvältä, käytännössä en huomannut juurikaan eroa 38-litraiseen Deuter Futuraan, jota olen käyttänyt jo usemman vuoden. Koepakkauksen perusteella 32-litrainen reppu on riittävän tilava, mutta mukaan mahtuu vain välttämättömin. Järjestelmäkameraa tai edes romaania on turha yrittää ottaa mukaan, jos valitset näin pienen repun.

Deuter Dreamlite 500

Lorpen TPMW
Partioaitan alennusmyynti innosti vaimoa hankkimaan myös Deuter Dreamlite 500 makuupussin (63 euroa). Painoa pussilla on vain 650 grammaa ja se vie pakattuna 13 x 26 cm tilan. Täytteenä on Polydown Soft -polyesteriontelokuitua. Partioaitan aina valmis myyjä myi vaimolle vielä Lorpen TPMW vaellussukat (18 euroa), joissa on naisten lesti ja 25 prosenttia merinovillaa. Myyjä suositteli käyttämään pitkillä patikkaretkillä kahta sukkaa päällekkäin hankauksen vähentämiseksi.


Meindl Vakuum GTX Lady

Kallein ostos oli kuitenkin hajonneiden vaelluskenkien tilalle hankitut Meindl Vakuum kengät (220 euroa), jollaisia olin itsekin viikkoa aikaisemmin ihastuksesta mykkänä sovitellut jalkaan. Erikoisuutena on jalkojen mukaan muotoutuva MFS Vakuum Foam vuoraus, millä tavoitellaan kenkien sisäänajotarpeen vähentämistä tai jopa poistamista. Gore-tex -laminoinnilla vedenpitäväksi tehdyn jalkineen päällinen on nupukkinahkaa. Myyjä lupasi, että kengillä kulkee vähintään viisi vuotta.

Meindl Wet Proof 12
Kaikissa tuotteissa oli 20 prosentin alennus. Kylkiäisenä tuli vielä Meindl Wet Proof 12 suihke, joka auttaa kenkää hylkimään vettä vähentämättä silti hengittävyyttä. Kylläste on tarkoitettu kaikenlaisten nahkojen ja tekstiilien kyllästämiseen, mutta sitä suositellaan erityisesti nupukki- ja pintanahalle.


2 kommenttia:

  1. Testing, testing, testing.

    Mutta onpa hieno kuva ylälaidassa. Mistä otettu?
    Ama

    VastaaPoista
  2. Nappasin sen lokakuun caminolla, todennäköisesti neljän viimeisen päivän aikana. Olispa kiva, jos kamerassa olis gps, niin näkisi myöhemmin tarkkaan kuvauspaikan.

    VastaaPoista

Kuukauden luetuimmat/Month's most read posts