maanantai 20. kesäkuuta 2011

Varpaille nousu

Varpaille nousu (video) on siitä mainio harjoitus, että sen voi tehdä lähes missä ja milloin vain. Parhaan tuntuman jalkaterän toimintaan saa paljain jaloin, mutta harjoituksen voi tehdä myös sukat tai kengät jalassa vaikka taukojumppana työhuoneessa.

  • Alkuasennossa seisotaan jalat hieman harallaan, suorassa linjassa lantion kanssa. Pidä selkä suorassa ja kädet roikkumassa kylkiä vasten tai ota tukea tasapainon säilyttämiseksi.
  • Kohoa kantapäitä hitaasti niin ylös kuin mahdollista ja pidä tämä asento hetken ajan.
  • Laskeudu hitaasti takaisin alas.
  • Tee harjoitus aluksi viisi kertaa. Lisää toistojen määrää kokemuksen ja voimien karttuessa 10-20 toistoon harjoituskertaa kohti.
  • Hengitä harjoituksen ajan syvään ja rauhallisesti.

Varpaille nousu ja kantapään alas laskeminen tehdään hitaasti ja hallitusti. Harjoituksen voi tehdä myös seisomalla päkiän varassa esimerkiksi portaiden askelman reunalla, jolloin kantapään saa ala-asennossa painettua syvemmälle ja pohjelihaksiin kohdistuu venytys. Tässä variaatiossa kannattaa ottaa tukea portaiden kaiteesta. Varpaille nousun saa vielä haastavammaksi tekemällä sen vuorotellen vasemmalla ja oikella jalalla. Varpaille nousu vahvistaa pohjelihaksia (musculus gastrocnemius, musculus triceps surae ja tibialis posterior), joita tarvitaan esimerkiksi kävellessä, juostessa, pomppiessa ja kurotellessa hattua hyllyltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat/Month's most read posts