sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Oulun automuseo

Oulun automuseo
Lauantain tutustumiskohteena oli Oulun automuseo (Automuseontie 2, kartta). Kävelyreitti Oulun keskustasta on erinomaisen helppo, koko matkan voi talsia hyväkuntoista kevyenliikenteen väylää. Lähellä määränpäätä täytyy vain hoksata kääntyä sisämaahan päin kirjastoseurantien risteyksestä.

Rompemarkkinat
Automuseon pihalla oli vilinää ja vilskettä. Kyseessä oli Oulun Seudun Mobilistien vuotuinen päätapahtuma, Rompemarkkinat. Kaupan oli vanhoja autoja, mopoja ja asiaan kuuluvia varaosia. Myyntipöydät notkuivat työkaluja, purkkeja ja purnukoita, puukkoja, sotilaskypäriä, lamppuja, kukkaruukkuja, leikkikaluja, puutarhatarvikkeita, huonekaluja, vaatteita…

Kärppä 1
Automuseossa on esillä puolensataa ajoneuvoa, vanhimmat ovat 1910-luvulta. Joukkoon mahtuu autoja, konepyöriä, palokalustoa, moottoreita sekä pienoismalleja, valokuvia ja kirjallisuutta. Teemanäyttely vaihtuu vuosittain. Tällä kaudella esitellään brittiautoja eri vuosikymmeniltä. Museon erikoisuuksista täytyy mainita Kärppä 1, poljettava täysperävaunu, joka on palvellut Oulun 1. erillisen autokomppanian harjoitusajoneuvona. Museon yhteydessä toimii myös Cafe Caroliina.

Koemielessä kävelin tällä kertaa sandaaleilla. Viime aikoina on tullut tuumailtua rasitusvammojen ehkäisyä ja yksi ajatus on, että jalkoja täytyy käyttää monipuolisesti. Käytännössä se tarkoittaa mm. jalkineiden vaihtelua ja paljain jaloin kävelyä niin usein kuin mahdollista. Kävelylenkille kertyi mittaa reilut kolme peninkulmaa. Jalkaterät rasittuivat eri tavalla kuin vaelluskengissä, ehkä jopa vähemmän.

"Jos on valittava vaunujen ja sandaalien välillä, valitsen sandaalit."
- Denise Levertov "A Traveller"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat/Month's most read posts