maanantai 23. tammikuuta 2012

Virkistysuimala Zimmari

Kempeleen uimahalliin, vuonna 1997 avattuun Zimmariin (kartta) hurauttaa Oulusta moottoritietä pitkin vartissa. Mutta Pitkänmatkan Kävelijä on kotoisin Hämeestä, joten uimahallireissuunkin täytyy varata koko päivä. Aamupalaksi lautasellinen All Bran -muroja ja kourallinen rusinoita. Reppuun uimakamppeet, pari makoisaa juustomeetvurstiruisleipää ja pullollinen kävelijän tehojuomaa. Tien päälle aamu kahdeksalta. Koko matkan Oulusta Kempeleeseen voi tallustella pitkin kevyenliikenteen väylää, joka seurailee Limingantietä eli Vanhaa Nelostietä (seututie 847).

Zimmarin isoallas
Jestas, miten auvoisaa oli ottaa kuumat löylyt monen tunnin patikoinnin jälkeen! Kreetan reissun jälkeen olen kääntänyt kelkkani polskuttelun suhteen. Uiminen onkin hauskaa puuhaa! Uintitekniikka on vielä hakusessa, mutta onnistuin räpiköimään puolisen kilometriä. Vauhtia hidasti sekin, että olin unohtanut repusta uudet uimalasit ja välillä täytyi nousta pinnalle tiirailemaan vastaan tulevia uimareita. Kävelystä rasittuneet jalat vertyivät mukavasti vettä polkiessa.

Zimppa-krokotiili
Zimmarissa löytyy puuhaa koko perheelle. 25-metrinen isoallas oli lähes autio lauantaina alkuiltapäivästä, mutta lasten allas oli mustanaan tenavia. 30 metrin mittaisen vesiliukumäen lisäksi Zimmarista löytyy opetusallas, monitoimiallas, poreallas, viisi vesihieronta-asemaa, mentholin tuoksuinen höyrysauna ja tietysti kahvila. Perheen pikkuväki ihastuu Zimppa-krokotiiliin, joka suihkuttaa vettä sieraimistaan. Zimpan selästä voi laskea mäkeä pieneen kahluualtaaseen. Koko paikka oli erinomaisen siisti ja hyvin hoidettu.

Zimmarin kahvila
Menomatkalla temppuillut Sports Tracker alkoi toimia, kun hoksasin siirtää sovelluksen muistikortilta puhelimen muistiin. Kävelyreitti (kartta) on tällä kertaa tallennettu vain paluumatkan osalta. Karttapohjalla näkyy hyvin pistäytyminen tauolla Teboil Kaakkurinhovissa Kempeleen lahden itäpuolella. Paluumatkalla pysähdyin vielä Elokuvateatteri Starissa katsomassa Stora Enson Kiinan eukalyptusviljelmistä kertovan dokumentin "Punaisen metsän hotelli". Hätkähdyttävä, silmiä avaava filmi. Toivottavasti mahdollisimman moni käy katsomassa.

Mittaa uimahallireissulle tuli noin 47 kilometriä.

2 kommenttia:

  1. No niin! Nythän sä alat eheytymään, kun oot hoksannu uimisen mukavuuden. Aikuisten uintitekniikkakurssia suosittelen todella! Kysele milloin on siellä päin. Mä oon "aina" ollu hyvä uimaan, mutta silti kävin kahtena peräkkäisenä vuotena uintitekniikkakurssin, ku tuntuu, että uimatekniikan hiomisessa riittää haastetta ihan pitkäks aikaa. Oikella tekniikalla saa tehoa uimiseen ihan eri tavalla. Mukavia uintikilometrejä!

    VastaaPoista
  2. Täytynee tutustua myös vesikävelyyn ja tehdä siitä oma juttu - sopisi tähän blogiin kuin nenä päähän.

    VastaaPoista

Kuukauden luetuimmat/Month's most read posts